Mindfulnesstraining bij Adem en Eva

Mindfulness is aanwezig zijn bij wat er op dat moment is.

Zaterdag 13 mei 2023 start in de studio van Adem en Eva een 8-weekse mindfullnesstraining. De cursus wordt gegeven door Beate Mönch, mindfulnesstrainer.

Mindfulness is een aandachtstraining, waarmee een houding van alertheid getraind wordt. Je leert de aandacht te vestigen op het huidige moment, om (negatieve) gedachten en gevoelens te beschouwen als voorbijgaande gebeurtenissen in plaats van feiten. Zo kun je er gemakkelijker afstand van nemen. Mindfulness helpt in het herkennen van automatische, (soms onbehulpzame) patronen. Meer bewustwording in deze patronen kan leiden tot meer keuzevrijheid en tot meer welbevinden in het algemeen.

Wetenschap
Onderzoeksstudies hebben een positieve relatie aangetoond tussen het vermogen van mindfulness en psychologische gezondheid. Deze studies tonen aan dat (overmatig) piekeren bijdraagt aan een verscheidenheid aan psychische stoornissen. Het vermogen om mindful te zijn kan dit piekeren verminderen. Het praktiseren van mindfulness kan een strategie zijn om psychische problemen te verminderen of zelfs te stoppen.

Voor wie?
Voor mensen die angstig zijn, vaak of snel veel stress ervaren, veel piekeren, psychische klachten hebben kan mindfulness van grote waarde zijn. Maar ook als je geen hulpvraag hebt is mindful zijn nog steeds een vaardigheid waar je veel an kan hebben. Hieronder een aantal ervaringen van anderen die de training ooit deden:

- Vermindert angstgevoelens

- Zorgt voor een betere nachtrust

- Verhoogt vermogen om te ontspannen en effectiever om te gaan met stress.

- Meer energie en enthousiasme voelen voor het leven

- Meer gevoel van eigenwaarde ervaren

- Vermindering van depressie

- Met pijn leren omgaan

- Vermindering van fysieke en psychische symptomen

De Training
De training duurt 8 weken en volgt de traditionele pijlers van de Mindfulness. Naast de wekelijkse training op zaterdag (in een kleine groep) doe je doordeweeks thuis aanvullende oefeningen. De training wordt gegeven door Beate Monch, eigenaar van ‘de Open Blik’.

Prijzen en tijden
8 Zaterdagoachtenden van van 11:00- 12:30. Start 13 mei 2023.
Legmeerstraat 82

Kosten €450 euro.
Er zijn verzekeraars die deze training (gedeeltelijk)vergoeden.


Heb je interesse en wil je je aanmelden of heb je nog vragen, dan kun je hier je vraag stellen aan Beate.

Voor meer informatie neem je een kijkje op www.deopenblik.nl

Vorige
Vorige

Adem altijd door je neus

Volgende
Volgende

Ademcirkels in de Lente